همایش ملی همسنگار در قشم برگزار میشود
به گزارش افق خبر، ادریس راموز در این نشست خبری با بیان اینکه مهم ترین ابزار برای تعاملات میراث فرهنگی اصول گردشگری است اظهار کرد: شعار همایش زمانی محقق می شود که کشورها و فرهنگها بتوانند داراییها، اشتراکها و تبادلات فرهنگی خود را افزایش دهند که نقطه عطفی برای تحقق صلح خواهد بود.
وی گفت: جزیره جهانی قشم سابقه تمدنی و تاریخی بسیار ارزشمندی دارد. ورود واژگان قشمی در زبان پرتقالی شاهد این ادعاست و شعار امسال روز جهانی گردشگری که گردشگری و صلح است زمانی محقق میشود که کشورها مشترکات فرهنگیشان را پررنگ کنند.
معاون گردشگری جزیره قشم بیان کرد: برگزارکنندگان همایش ملی صنعت گردشگری همسنگر هم تلاش میکنند که با دعوت از ۱۲ سفیر از کشورهایی چون امارات، قطر، عمان، چین، تانزانیا و بلاروس در راستای پر رنگ کردن مشترکات فرهنگی گام بردارند و واژه همسنگار به معنای همیاری کشورها برای تحقق صلح است.
راموز در ادامه تاکید کرد: هدف از برگزاری همایش ملی صنعت گردشگری همسنگار تقویت و باززندهسازی هویت ایرانی و برداشتن گام مؤثری در راستای احیا و گسترش ارتباطات میان فرهنگی و تجاری با شهرهای اصیل و تاریخی جهان که از دیرباز از طریق دریا با جزیره قشم در تعامل و ارتباط بودهاند، می باشد.
وی تصریح کرد: مسیر دریایی گنگ، قشم، عمان در جریان همایش ملی صنعت گردشگری همسنگار جزیره جهانی قشم افتتاح میشود و رونمایی از پلتفرم قشمون نیز یکی از اتفاقاتی است که در همایش ملی صنعت گردشگری همسنگار رخ میدهند.
معاون گردشگری جزیره قشم افزود: زمانی که نقشه ایران در کتابهای درسی آورده میشوند، جزایر دیده نمیشوند و این نشان میدهد که ما در جنوب ایران خودمان را فراموش کردهایم بنابراین سرمایهگذاری به سمت سرمایهگذاری در قشم نمیرود ولی ما میخواهیم در قالب برنامه قشمون، جزیره قشم را کوچک کرده و در قالب خانه قشم به شهرهای مختلف کشورمان ببریم تا به جای آنکه در مقصد منتظر سرمایهگذار بنشینیم، خودمان سرمایهگذاران را شناسایی کرده و آنها را با ظرفیتهای جزیره آشنا کنیم.
* ۲۴۰ بسته گردشگری به ارزش یک میلیارد دلار را در ۸ منطقه تعریف کردیم
محمد فرزاد میرزایی قلعه مدیر کل گردشگری و صنایع دستی شورای عالی مناطق آزاد نیز در این نشست گفت: زمانی که ما به عنوان مناطق آزاد وارد شدیم متوجه شدیم که مناطق آزاد از چند جزیزه مستقل شکل گرفتهاند که دنبال برند خاصی نیستند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد در سال گذشته میزبان ۶۵ میلیون گردشگر غیربومی و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر خارجی بود. چند روز پیش ژئوپارک قشم نیز مجددا به عنوان یک برند جهانی معرفی شد.
مدیرکل گردشگری و صنایع دستی شورای عالی مناطق آزاد بیان کرد: ما در مناطق آزاد کشور انواع گردشگری را داریم. امروزه منطقه آزاد کشور عضو رسمی و صاحب رای ستادهای اربعین، راهیان نور و سفر کشور است.
میرزایی بیان کرد: ما با وجود همه مشکلات و سدها ۲۴۰ بسته گردشگری به ارزش یک میلیارد دلار را در ۸ منطقهمان تعریف کردیم و امیدواریم که مناطق آزاد به همراه ظرفیتهایشان معرفی شوند.
* قشم تنها ۹۵۰۰ تخت اقامتی دارد
در ادامه رضوانی مدیر جامعه هتلداران قشم نیز با بیان اینکه این جزیره در سال گذشته حدود ۴ میلیون گردشگر داشته است، گفت: تعداد تختهای اقامتی در قشم محدود است ما ۹۵۰۰ تخت داریم و در روزهای خاص سال خانههای مسافر نیز به مجموعهها اضافه میشود.
او ادامه داد: البته برخی از گردشگران در خانههای بوم گردی در خارج از شهر اسکان داده میشوند. قشم منطقه گردشگر پذیری است و ضرورت این وجود دارد که گردشگران پیش از سفر نسبت به اقامت خود اقدام کنند.
*راه اندازی اتوبوس دریایی به کشورهای منطقه
در ادامه این جلسه سید مجید حلاج زاده، رئیس مرکز خدمات و مشاوره ایرانیان خارج از کشور با اشاره به فعالیت این مرکز در ۶۳ کشور بیان کرد: در صورتی که بستری فراهم شود میتوانیم اقدامات متعددی برای رونق گردشگری ایجاد کنیم. این قول را میتوانیم بدهیم که اتوبوس دریایی و خط دریایی را از مبدا جزیره قشم به کشورهای منطقه راهاندازی کنیم.
حلاج زاده تاکید کرد: در وضعیت فعلی هتلی در قشم در حال ساخت است و کشتی نیز توسط یکی از ایرانیان خارج از کشورخریداری شده تا در خلیج فارس مورد استفاده قرار گیرد و خدمات ارائه کند. در عین حال آمادهایم تا در مستندسازی معرفی جزایر مشارکت داشته باشیم.
اکبر غمخوار، عضو رسمی جامعه تورگردانان کشور نیز گفت: گردشگری جزیره قشم در صورتی تقویت میشود که ما از پایتختهای کشورهای جهان برای قشم خط هوایی داشته باشیم و زیرساختها را تامین کنیم. از طرف دیگر شعار برای گردشگری دریایی زیاد است اما هنوز آنچنان که باید و شاید تعریف و اجرا نشده است.
انتههای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0